Hoe schadelijk is UV-Straling?

Te lang blootgesteld worden aan UV-straling is niet goed. Het is niet goed voor de huid, maar ook zeker niet voor de ogen. Om onze huid te beschermen gebruiken we daarom zonnebrandcrème en UV-werende badkleding. Om onze ogen te beschermen is een kwalitatief goede zonnebril essentieel. Een te lange blootstelling aan UV-straling verhoogt het risico op een oogziekte. Daar merk je over het algemeen nu niks van, maar mogelijk wel op latere leeftijd.

Checklist voor een goede UV-bescherming

Natuurlijk willen wij maar 1 ding voor jouw ogen en dat is de juiste bescherming bieden. Om je ogen een goede bescherming tegen UV-straling te bieden, bevatten al onze montuurtjes een UV400 filter. Deze staat gelijk aan 100% bescherming tegen UV-straling. Hieronder zetten we alle punten voor je op een rij waar een kwalitatief goede zonnebril aan moet voldoen:

 Een zonnebril moet 100% UV-bescherming bieden. Met een UV400 filter in de glazen, zit je goed.

 Het zonneglas mag geen krasjes en beschadigingen bevatten. Wanneer het zonneglas beschadigd is, krijgen de UV-stralen alsnog kans om door het glas heen te komen en verliest het zijn optimale bescherming voor jouw ogen.

 Zorg ervoor dat je montuurtje goed op je gezicht aansluit. Kies bijvoorbeeld niet voor een te kleine zonnebril. Het UV-licht maakt dan alsnog kans om je ogen te bereiken.

Al onze zonnebrillen bevatten een UV400 filter. Deze staat gelijk aan 100% UV-bescherming. Ga daarom preventief aan de slag en kies voor een kwalitatief goede zonnebril van montuurtjevoorjou!